Vissa personer kan verkligen överraska

Hallojsan.
Hade biologilektion idag. Och förra veckan var våran lärare borta så vi fick titta på film, men idag var hon tillbaka. Alla tänkte nej. Men sen på lektionen var det precis som om det var bra för henne att vara i Chile en månad. Hon informerade oss precis om vad vi ska läsa i biologi B, att vi ska få en planering, vi fick bestämma när vi ska ha prov. Helt tvärtemot hur det var förra terminen, den här lektionen var lugn och som en lektion ska vara. Hoppas verkligen att det fortsätter så, skulle vara så skönt. Hoppas bara att jag får mitt MVG som hon har sagt att jag ska få i Biologi A, annars blir jag sur. Fatta rinte vad det är med mitt huvud, tre dagar i rad har jag fått ont i huvudet när jag har börjat med skolarbetet, är inte bra. Och nu när jag skulle skriva på projektarbetet så hitta jag inget bra och orkar verkligen inte göra mer idag. Har jobbat en timme fysik och minst en halvtimme matte och kan inte direkt fortsätta med det heller. Får bli mer plugg imorn. Känns som att det är mycket nu, men om man tar en sak itaget så är det inte så mycket. Måste försöka tänka på en sak itage toch inte stirra mig blind på alla saker samtidigt. Rensade i mina pärmar från ettan och tvåan. Hade en proppfull pärm från varje år, men när jag ahde rensat dem, slutade det med en pärm som inte är proppfull. Känns verkligen bra att ha korta dagar i skolan nu, så man hinner plugga och göra annat resten av dagarna. Blir inte lika jobbigt när man slipper börja med läxorna vid kl 17-18 på kvällen. Nu kan man börja vid 14-15 tiden istället och det är mycket bättre, så hinner man få lite kväll när man är klar. Men nu får det bli lite spel fram tills det är dags att titta på tv.

//Marie

Skidor

Ja då har man åkt skidor för första gången i sitt liv, om man inte räknar det jag åkte skidor när jag var liten men det var bara på plan mark. Nu har jag lärt mig att åka utför. Var i Ulricehamn igår (söndag) med Peter och hans pappa och åkte. Ramlade ganska många gånger men var hur kul som helst, lätt att man gör om det någon gång. Bara det att i dag har jag ont i hela kroppen förutom huvudet och magen. Men det gör inte så mycket när det var så kul. Ramlade ganska många gånger, men det gick bättre och bättre till jag blev så trött så att hela jag skakade inombords. Då var det jobbigt. När man skulle svänga och det lilla man behövde trycka extra för att inte ramla orkade jag verkligen inte trycka så då blev det ganska många vurpor. Men det var bra att ramla med för då lärde jag mig att ta mig upp. Så är det något jag kan är det att ta mig upp när jag ramlar i backen. Åkte först i barnbacken och sen efter lunch åkte jag några åk till där och sen var det stora backen några gånger. Sen en liten ficka paus eller jag tog lite längre medan dom Peter och hans pappa åkte i en av dom andra backarna, sen blev det ett åk till och sen orkade jag inte åka mer. Och jag ramlade inte en enda gång i liften, klarade både liften i barnbacken och den i stora backen. Och kan säga att jag är imponerad av alla små barn som inte är så gamla men som åker ner för backen utan stavar och dom kör inte långsamt heller. Dom minsta hade nog inte ens börjat förskolan än och dom var jätte duktiga. Så nu ser jag fram emot att åka skidor igen, det kommer bli minst en gång till.

Har bokat resa till Turkiet nu med. Den 10/6 åker jag och Peter till Turkiet och kommer hem tidigt på morgonen den 18/6. Det ska bli kul. Måste erkänna att jag är lite nervös faktiskt. Har inte varit utomlands förut förutom i Danmark och Tyskland, men det räknas knappt som utomlands. Men det ska nog gå bra. Har ju Peter med mig.

//Marie

Nytt år och ny termin

Ja då var det 2009 nu då, ännu ett år att lägga bakom sig. 2008 var ett bra år och jag hoppas att 2009 blir minst lika bra. Men vet redan nu att det kommer bli det. Med studenten och student balen och sen resa till Turkiet med min underbara pojkvän. Till hösten blir det förhoppningsvis att plugga till geolog i Göteborg, så då kommer jag att flytta dit, men kommer komma hem mycket på helgerna. Känns som att det blir bra. Och sen hoppas jag på att det blir många fler bra saker som händer under året. Hoppas verkligen att jag får ett jobb i sommar, det behövs verkligen så att man kan spara pengar så att man har lite att ta av om man skulle behöva pengar. Skolna kommer bli bra med, ska verkligen kämpa med matten och fysiken nu så att jag kan få VG i båda kurserna. Engelskan, biologin och religionen borde gå ganska lätt. Funderar på om det är bäst att göra upp ett schema för hur man ska plugga eller bara ta det vecka för vecka. Någon som har nått förslag på hur man ska göra för att det ska gå så bra som möjligt?

Funderade imorse på vad jag ahr gjort det här jullovet?. Kom på att jag har firat jul och nyår. Nyår med middag som var väldigt trevlig och det var väldigt god mat. Julafton friades hemma med familjen. På juldagskvällen blev det en sväng till Kärven, hade inte varit där innan så det var kul. Vill göra mer sånt. Och sen har jag träffat Peter mycket är bara 7 dagar vi har varit i från varandra på lovet och det känns väldigt bra att kunna träffas så mycket. Annars blir det bara på helgerna och det är inte säkert att det är varje helg heller så man får passa på att ta igen när man kan. I helgen ska jag förhoppningsvis få lära mig att åka skidor med, det ska bli roligt. Har bara åkt skidor när ajg var liten och då var det på plan mark. Men nu blir det i Ulricehamn som jag ska lära mig. Är nervös för att jag ska fastna i liften när jag ska gå av den, men fick höra idag att jag inte är ensam med att ha problem med liften, så det är väl inget större problem, får kolla på hur alla andra gör. Men nu ska jag göra annat. Ha det gött.

//Marie

RSS 2.0