Torsdag

Jag har lite smått panik. Har kemiprov om två veckor och känns inte som att jag fattar något av det vi håller på med. Måste verkligen börja plugga nu. Sen fick vi reda på idag att vi ska ha matteprov om tre veckor. Vi har planerat in ett fysikprov den dagen med och jag hoppas verkligen att vi flyttar på fysikprovet för annars kommer det inte att gå bra. Måste skriva en labbrapport med i fysiken. Jaja, får väl försöka ta en sak i taget. Ska börja plugga kemi på lördag. Så kan jag kanske hinna lära mig lite i helgen och sen blir det nog lite fysik och om jag inte hinner med lite matte med. Tur att an är ledig på måndag så att man får extra tid att plugga på.

//Marie

Onsdag

Ojojoj, va tiden går fort. Redan onsdag igen. Jag fattar verkligen inte vart alla dagar tar vägen. hade inte gjort någor om tiden gick lite långsammare ibland så att man inte kännde sig så stressad. Min beslutsångest har iaf lagt sig nu. Jag fick hjälp med att bestämma mig i skolan idag, och jag ska läsa matte E, så kan jag kanske ha en chans att komma in på väg- och vattenbyggnad om jag inte skulle komma in på geolog utbildningen eller den tredje utbildningen jag hittade som var nästan likadan som geolog men var nått med biologi ist tror jag. Så just nu har jag tre stycken utbildningar som jag kan tänka mig att söka. Och det känns faktiskt väldigt bra, för så borde jag komma in på någon av dom iaf. Har även jobbat en sväng idag, blev väl ca två timmar så lite pengar  blev det iaf. Ska söka lite extra jobb med genom manpower så jag hoppas att jag kan få lite extra jobb. Ska bli skänt med helg snart igen, vill verkligen träffa en person som jag älskar väldigt mycket. Ni vet nog alla vem det är jag menar, annars kan ni ju ta och fundera på det. Tog skolkort igår, hoppas verkligen att det blev bra. På porträtt korten tog fotografen bara en bild på mig och hon sa att den blev bra så det hoppas jag verkligen. Tänkte ge lite kort i julklapp till en del personer. Så skulel ni vilja ha en idolbild av mig så säg bara till kan signera den oxå XD. Skrev engelskan som ska in på fredag idag med. Vet inte om jag har skrivit för mycket får kolla med dom andra hur mycket som fått ihop. Jag har en tendens att skriva långt även om jag inte behöver det. Tänkte att jag ska försöka ta tag i att börja ut och springa lite, tänkte att det jag aknske kan försöka börja simma lite med, vill komma i lite böttre form. Speciellt få bättre kondition. Har kommit på att jag har skivor som är väldigt bra men som jag har glömt av att jag har. Lyssnar just nu på en skiva av Daniel Lindström och den är faktiskt ganska bra, lung så att man kan slappna av. Tror att jag ahr lyssant igenom den minst tre gånger ikväll. Men nu ska jag ta och hitta på lite andra saker. Ha de.

//Marie

Måndag

Står inför ett beslut. Har hittat en utbildning jag kan tänka mig att gå. Men då behöver jag läsa matte E för att ha behörighet. Och jag har inte tänkt att läsa matte E, men utbildningen lät intressant. Så får väl ta ett snack med min mentor och se vad han säger och se sen, får väl fundera lite innan jag bestämmer mig med. Borde kunna hoppa av kursen om jag inte känner att jag klarar den, men samtidigt så har jag mindre ämnen i skolan nu så då finns det mer tid över till plugg. Hmm, det är svårt sånt här. Men det ska nog lösa sig till slut. Mentorer ska ju kunna hjälpa en när man behöver hjälp med sånt här så det hoppas jag att jag kan få. Allt brukar lösa sig till det bästa så då ska nog det här göra det med. Hade körlektion idag, och gjorde hårda inbromsningar. Chockade läraren ltie med den första jag gjorde. Hon sa att de flesta eleverna brukar bromsa mesigt men det gjorde inte jag. Känns som om att jag är på ganska bra väg att klara körkortet.

Söndag

Då var helgen nästan slut igen då. Va på Mörlanda Marknad igår. Åkte dit med mamma och lillebror, så gick runt med mamma ett tag tills det att Peter kom dit. Det första jag och Peter gjorde var att gå och fika. Sen gick vi en sväng och kollade lite. Sen åkte jag med honom till Öra. Vi var själva där på kvällen så blev lit emat och mys. Idag fick jag åka med Peter och hans pappa till älgbanan i Jäla och skjuta lite. Jag sköt två gånger. Satt ner och sköt med stöd, men gick bra ändå. De första fyra skotten hörde jag inte riktigt vart dom träffade när dom sa det. Men dom andra fyra skotten som jag sköt fick jag 4 5,1 alltså jag träffade alla där det är som bäst att träffa så blev lite stolt faktiskt, då det var första gången jag skjuter med älgstudsare. Har bara skjutit lerduvor en gång tidigre och då gick det inte så bra. Så får jag chansen nån mer gång så ska jag deffinitivt skjuta igen. Bara hoppas att jag inte får jätte ont i axeln till imorn har nämligen körlektion imorn. Men det blev en riktigt bra helg. Skönt att få träffa Peter igen. Även om jag saknar honom på veckorna inser jag hur mycket jag har saknat honom när jag får träffa honom på helgerna. Så även om det är jobbigt så är det bra att kunna vara ifrån varandra och det blir så mycket bättre när man får träffas.

//Marie

Torsdag

Allvarligt, jag fattar inte vart dagarna tar vägen. Dom bara försvinner. Det är redan torsdag, vart tog måndag, tisdag och onsdag vägen? Någon som kan svara på varför tiden går så fort. Visst har jag gjort saker efter skolan hela den här veckan, men föra veckan gick oxå fort fast jag inte hade massa saker efter skolan. Jag har inget emot att veckorna går fort, men känns som att det skulle kunna gå lite långsammare, så attman hinner med allt man vill hinna med. Jag har saker i princip varje dag den här veckan. Bara imorn jag är hemma efter skolan.

//Marie

Onsdag

Redan onsdag igen då. Ska strax gå och jobba några timmar. Sen blir det hem och fixa stallet och plugga lite matte till provet imorn. Känns väldigt bra inför provet imorn. Det avsnittet vi har gjort nu är det som har gått bäst av all matte på gymnasiet. Så kan ju hoppas att det blir ett bra betyg på det här provet. Hoppas bara att jag inte blir sjuk, min hals känns nämligen lite konstig idag. Hoppas verkligen att det går över. Är alltid tråkigt att bli sjuk när helgen kommer. Men ska nog klara mig, brukar inte vara den som blir sjuk ofta. Nu måste jag gå och byta om så att jag kan gå och jobba. Blir att rensa ogräs idag med, inte jätte roligt men det ger lite pengar iaf.

//Marie

Inspirationsdag

Har varit i Gbg på inspirationsdag idag. Kan väl inte säga att det gav mig så mycket inspiration eftersom jag vet vad jag vill bli. och odm pratade inte direkt om sånt som jag blev inspirerad av. men det funkade väl. Det värsta va att det var på min lediga dag. Fast var i H-ljunga vid 15 tiden så hela dagen blev inte förstörd. Det vi gjorde var att lyssna på volvos koncernchef när han fck lite frågor om sitt arbete. Sen uppträdde JERK och för er som inte vet vilka det är så är dom grymmt bra på att steppa. Amanda Jenssen uppträdde med. Sen var det lite folk från olika företag som pratade om vad dom jobbade med. Sen fick vi världens största lunch, bestående av ett äpple, en daim, en loka och ett tortilla bröd med paprika och kyckling. Behöve rjag säga att vi gick och hämtade några fler matpåsar. Jag tog två men fanns dom som tog tre. Det var med lite ministrar som sitte ri globaliseringsrådet också. Sen efter allt det var det hemresa. Sen när jag gick av bussen här i Hudene så kom jag på att min brors cykel stog vid skolan så jag tog den hem eftersom att han och mamma var i A-sås, så slapp han glömma den där över natten och jag slapp gå hem. Alla glada och nöjda.  

//Marie

Fredag

Yeah. veckan är slut och nu väntar helgen. Jag har kommit på en sak som kan vara ganska jobbig. Det är när man hör saker som kanske inte är menade att man ska höra. Hörde en sak på en lektion i skolan idag. Person A berättade för person B och C om en sak som hade hänt person A. Jag satt precis brevid och hörde vad person A berättade för person B och C. När person A berättat klart för person B och C sa A att B och C inte får berätta för någon. Då kände jag att, jag har hört allt dom sagt och vet vad som hänt. Lite jobbigt för även om jag skulle vilja säga det till någon så känner jag att det kanske inte skulle vara så snällt mot person A, då fel personer kan anklagas om det kommer ut. Det är riktgit jobbigt att göra saker som man inte är meningen att man ska höra.
Har anmält mig till högskoleprovet nu, kommer antagligen få göra det i A-sås. Blev lite rädd idag när jag skulle åka hem, trodde att kemi blocket låg i skåpet men det gjorde det inte, och trodde inte att jag hade tagit hem det. Så trodde att jag hade slarvat bort det, men som tur var så låg det här hemma på datorn.
Ha en toppen helg allihop.

//Marie

Torsdag

Jaha, då har snart den här veckan snart gått då. Bara en dag kvar i skolan och sen är det helg. Blir plugg och en tur till Gbg i helgen. Ska plugga lite matte till provet nästa vecka och sen lite kemi och fysik med. Sen blir det då Gbg på söndag. Ska bli riktigt kul. Funderar på att åka till Liseberg på fredag nästa vecka, kan inte bestämma mig om jag vill eller inte, får väl se nästa vecka. Finns en sak som jag funderar på. Hur jag kan drömma så konstiga drömmar som jag gör ibland. Drömmde två konstiga drömmar inatt. Kommer dock bara ihpg den ena. Men oftast när jag drömmer konstiga saker så sätter jag ihop saker från massa olika ställen. En gång tror jag att jag fick en balkong liknande sak från super mario och kopplade ihop det med hur affärer kunde se ut för lägesen. Och sen kan jag drömma samma sak flera nätter i rad, men när jag sedan berättar för någon om drömmen slutar jag drömma den drömmen. Hur konstigt som helst. I och försig jag kan ju vara lite konstig ibland.

//Marie

Måndag

Då var det slut på en bra helg då. I fredags var det hejdå fest för Ida som åker till Ecuador på torsdag. Hon fick en t-shirt som alla skrev något på, och en mjukis anka. Hon blev väldigt glad. Blev en sväng till McDonalds på kvällen med. Och det bästa nmed kvällen var så klart att få träffa Peter. Han följde med hem så blev en bra start på lördagen med när jag fick vakna brevid honom. Han åkte hem på lördag förmiddag. Så jag och mina föräldrar åkte och hämtade mormor och morfars bil som vi har lånat tills idag för att jag ska kunna övningsköra. Sen gjorde ja gitne så mer den dagen. I går, söndag, tog jag första tåget till Gbg och hälsade på Peter hela dagen. Ver en mycket trevlig dag. Vi tog det lungt, handlade lite och myste. Idag har jag haft besäk av en tjej som har varit här och ridit. Det var riktigt kul. Hon är 8 år  och tyckte det var väldigt kul att få komma hit. Nu ska jag köra tillbaka mormor och morfars bil.

//Marie

Fredag

Yes äntligen fredag. Bara klara av några lektioner idag och sen är det fest. Bara det att jag ahr börjat bli förkyld:( Men jag ska inte bli sjuk för det, iaf inet i helgen, det får jag bara inte. Fick en sån snilleblixt igår när jag pratade med Ronja, en sån där som man bara får någon gång ibland. N uska det bara lösa sig så att idén går i lås till kvällen. Men det ska fixa sig. Ska gå och klippa mig nu, ska bli skönt, har inte klippt mig sen innan sommarlovet. så nu blir jag nyklippt till ikväll. Nu ska jag ringa till banken så att jag förhoppningsvis får tillbaka mina pengar som jag behöver.

//Marie

Onsdag 2

Att det ska vara så svårt att koncantrera sig på att göra skolarbete. Borde hunnit skrivit massor idag, men kan hlet enkelt inte koncentrera mig. Måste se till att göra det imorn, annars blir det inte bra. Är tur att måndag är ledig så att jag kan plugga hela dagen och få saker gjorda. Jobbade ne liten sväng idag. Så har fått några timmar till att skriva upp så att jag kan få lite pengar iaf. Känns som att det är många utgifter just nu. Som tur är blir jag inte helt pank, kommer ha några hundra kvar på kortet. Men det som svider mest är att jag måste ta pengar från mitt sparkonto. Inte jätte mycket men nästan 2000 spänn, känns som mycket nu när jag vill spara. Men ska nog ändå ha pengar till utlandsresa nästa år.


Onsdag

Oj va tiden går fort, redan onsdag igen. Fast den här veckan får gärna gå fort. Ser fram emot helgen så j*vla mycket. Ska få träffa älsklingen igen, efter 2 ½ vecka ,ska bli underbart. Först på festen på fredag och sen ska jag åka ner till Gbg hela söndagen. har till och med redan planerat vad jag ska ha på mig på fredag, gjorde det redan i måndags, så kan säga att det är ett ganska bra tecken på att jag ser fram emot kommande helg. Hade körlektion i måndags och det gick bra. Fick träna på att fickparkera. Va lite läskigt först när man skulle backa in och trodde att man skulle backa på den andra bilen men det gick bra, var ganska långt ifrån att backa på någon annan bil. Svårast va nog när jag skulle parkera mellan två bilar på en parkering, men det gick bra det med, var enklare än vad jag trodde. Snart dags för en bioligi lektion med nya läraren idag, får väl hoppas att det blir en bättre lektion idag.

RSS 2.0