Onsdag

Ojojoj. Ja vad ska man säga. Första lektionen med nya biologi läraren kändes lite smått kaotisk. Först säger läraren att vi ska göra ett fördjupningsarbete i genteknik, men vi säger att vi kom överens med läraren vi hade innan sommarlovet att vi inte skulle göra det. Vi pratade om det innan sommarlovet  när vi läste om genetik. Men den nya läraren tycker det är för lite och att vi inte uppfyller målen om vi hoppar över det. Så nya läraren säger att vi ska göra ett arbete om genteknik, men det kan handla om genetik. ???? Vi i klassen börjar ifrågasätta vad hon menar. Vi säger att om vi inte skriver om genteknik uppnår vi ju inte det målet. Läraren säger då när vi ifrågasätter henne: det känns som att ni ifrågsätter hela min existens här. Söker ni problem här eller, och hon frågar om vi inte tror att hon ska klara av att ha biologi med oss. Men efter lite diskussion när hela klassen undrar hur hon tänker när hon såger emot sig själv, säger hon att om man skriver om genetik får man med genteknik med. Okej säger vi. Sen kommer frågan om vi kan maila in våra arbeten till henne. Men NEJ, då vill hon ha allt utskrivet i pappersform, HALLÅ, borde inte hon om nån tänka lite på miljö, och att det är bättre om vi mailar in arbeten ist för att ta massa papper så att massa skog skövlas. Men när vi säger att alla andra lärare vill ha allt in mailat, säger hon att hon inte använder dator som vi gör, men hur svårt är det att gå in på mailen och läsa våra arbeten där? Jag sa det att det är inte alltid skrivare i skolan fungerar, och då kan vi ju inte skriva ut våra arbeten. Behöver jag säga att min klass var ganska negativa till henne efter den timmen. Tror att vi diskuterade genteknik arbetet i 20 min. Och sen ytterligare några minuter till att vi inte får maila in saker vi ska lämna in. På lektionen efter kalgade vi ganska mycket till våran mentor. Vi får väl se om det blir bättre eller annars kommer nog hela NV3 att protestera högljut. Tror inte det är så bra att komma från att ha undervisat nior som kanske inte ifrågasätter så mycket till en naturklass som ifrågasätter väldigt mycket när vi vill ha reda på saker och saker är oklara. Vi frågade våran mentor om vi inte kunde få tillbaka läraren vi hade innan sommaren, men våran mentor sa att han hade ringt henne det första han gjorde när han fick reda på att den riktiga läraren inte skulle komma tillbaka, men hon hade redan fått jobb i Göteborg.
Inte mycket positivt i det här inlägget, men så är det ibland.

//Marie

Måndag

Då var helgen slut, eller inte beror på hur man ser det. Jag har ju turen att vara ledig på måndagar från skolan. Så blir till att plugga idag. Var ute och red på min ponny igår. Först gick det inte riktigt som jag ville men rätt som det var så gick hon jätte fint och man kände att hon arbetade med ryggen. Känns verkligen bra att hon fortfarande kan slappan av så fint fast hon inte har blivit riden så på ett bra tag. I lördags åkte jag ner till Herrljunga på kvällen för att vara med på en spelkväll. Spelade lite poker och det gick faktiskt ganska bra för mig. Provade guitar hero med men det gick inte lika bra. Sen den sista timmen var riktigt rolig. Satt ute och hade riktigt roligt ihop med tre killar. Skrattade så att jag inte fick fram ett ljud. Man måste nästan ha varit med för att förstå, och jag tror inte att jag skriver vad det var för konversation vi hade, men roligt var det. Och jag var enda tjejen, ingen av dom andra kunde komma, men jag hade det trevligt ändå. Nee, får ta och plugga lite nu så att jag kan blir klar med det jag vill idag. Ha det gött.

//Marie

Onsdag

Ja, då är vardagen tillbaka då. Skolan började idag, inte så jobbig dag dock. Började kl 13 och slutade vid 15 tiden. Och min älskling kom in på Chalmers. Han fick besked kl 20:40 igår kväll, 5 minuter efter att jag hade åkt därifrån. Så han fick hastigt och lustigt packa och beje sig till tåget och åka till Gbg så att han kunde vara på plats kl 8 imorse. Började med projektarbete idag. Har en grupp som vi är 5 personer i. Och vi ska jobba med radioaktivitet i Herrljunga kommun. Ska faktiskt bli intressant. Så idag kom vi på vad vi ville göra och det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara, och imorn ska vi jobba med bara projektarbete och planera upp det och få en handledare. Så inga riktiga lektioner förens på fredag. Och schemat jag fick tackar man ju inte nej till precis. Ledig på måndagar, börjar 8:15 på tisdag och slutar 12:50. Börjar 8:35 på onsdag och slutar 12:55, torsdag 8:25 till 14:20 och fredag 8:30 till 16:10. Är väldgit nöjd med det schemat, kanske inte jätte skönt att gå till 16 på en fredag men har ju lång ledig helg och inte så jobbiga andra dagar, så spelar inte så stor roll.

//Marie

Söndag

Sista helgen på sommarlovet då. Ska bli ganska kul att komma tillbaka till skolan och träffa alla klasskompisar igen. Hoppas bara att jag får ihop allt med att träffa kompisar, göra skolarbete, rida min ponny och åka till Gbg och träffa min underbara pojkvän. Att det kan kännas så jobbigt att någon ska flytta fast man vet att det kommer bli bra ändå. Men hoppas verkligen at det här året i skolan går fort, och blir kul. Men eftersom att det inte är så många kurser kvar i skolan så ska jag nog få ihop allt, kanske inte är hemma så mycket på helgerna men några helger ska jag nog vara hemma. Har varit hos Peter nu sen i torsdags. Åkte dit i torsdags efter att hovslagaren varit här. Vi hade picknik i fredags, det var mysigt. Kollat lite på OS. I går cyklade vi en sväng och på kvällen åkte vi till Herrljunga för att kolla på Björn Rosenström i parken. Han var riktigt bra och det var massor med folk där, både från Herrljunga och utifrån. Har aldrig varit i parken när det varit så mycket folk där. Efter att Björn hade spelat så åkte jag och Peter hem. Hoppas verkligen att det inte dröjer så länge tills jag får träffa honom igen. Men tiden går ju så fort så man hänger nästan inte med jämt, känns inte som att det var ett år sedan skolan började efter sommarlovet förra året. Men det verkar som att det är det så då är det väl så då. Nu ska man bara komma på ett projektarbete första dagen i skolan med. Börjar kl 13 på onsdag och då ska vi treor dela in oss i grupper och bestämma vad vi vill gör sen börja med det på torsdag och sen på fredag börjar väl skolan på riktigt, ganska skön start. Får väl hitta några kalsskompisar att göra nått arbete ihop med. Kommer inte på något mer att skriva just nu, så ha det gött.

//Marie

Onsdag

Jag tänker inte skriva om vad som har hänt för det har inte hänt så mycket. Men jag har tänkt på en sak. Att även om man vet att vissa personer betyder mycket för en, så förstår man inte hur mycket dom betyder förens de försvinner eller man inte träffar dom på ett tag. Jag har förstått att det finns personer i min omgivning som betyder väldigt mycket för mig. Och jag kan tycka att det är jobbigt om en person som betyder mycket för mig kanske bara åker iväg en vecka eller flyttar. Även om jag vet att jag kan träffa personen även om den flyttar så tycker jag det är jobbigt. Men jag vill att ni som finns i min omgivning ska veta att ni är viktiga. Vissa personer betyder lite mer av andra, men det beror på att jag har en närmare relation till dessa personer. Och jag är glad att ni finns i mitt liv. Jag skriver inte det här för att övertyga mig själv om något, utan för att det är så här jag känner. Jag tycker det är jobbigt att vara ifrån vissa personer, eller att inte få träffa dom varje dag i skolan, som man kanske är van vid. Även om jag vänjer mig vid det så kommer jag ändå tycka att det är lite jobbigt att inte kunna träffa den som betyder väldigt mycket för mig så ofta som jag har gjort tidigare. Och även om det kanske itne har synts så mycket utåt så har jag faktiskt mått ganska dåligt i vår. Jag har velat vara med på allt som ni har gjort men har helt enkelt inte orkat. Men jag är åndå glad att ni har frågat om jag vill följa med på saker. Men jag hoppas att ni förstår att ni alla betyder en del för mig, jag är väldigt glad att ha kompisar och pojkvän som er. Känns som att jag verkligen har haft tur. Så kom ihåg ni är uppskattade.

Många kramar Marie  

Fredag-Söndag

Okej, en liten sammanfattning av helgen då. I fredags morse åkte min familj till Danmark och jag blev ensam hemma. Grejade lite och väntade på att Peter skulle komma hit. När jag hade gjort klart det jag skulle la jag mig ute på gräset en stund, och till slut kom min älskling. Efter att ha lagat mat och lite fix, så var det dags att fixa iordning inför kvällen. Sen kom kvällen och folket kom hit, vi grillade lite och hade det bra. Folket ville åka och bada, så det blev en cykel tur till sågen och bada i ån (Nossan). Jag och Mattias tittade på när dom andra badade, orkade inte bada. Sen blev det en cykel tur tillbaka hit och en liten prat stund innan alla åkte hem.

Lördag och vakna brevid älsklingen. Tittade ltie på film och lagade mat. Sen var det dags att åka till André för ltie fest. Blev väl inte så mycket fest, men var trevligt ändå. Vi åkte och badade i Jämnesjön, det var riktigt skönt faktiskt, känndes varmare i vattnet än uppe på land. Sen tillbaka till André igen innan det var dags att åka hem. 

Söndag då. En till skön dag med Peter. Lärde mig att spela poker idag. Tror faktiskt att jag fattade hur man gör, kanske inte kan allt me nkan nog klara att vara med och spela nån gång, Peter lovade att hjälpa mig om han var med.  Lagade Pizza ihop, det är kul att laga mat, och ännu roligare när man är två stycken som hjälps åt. Tittade på film igen. Sen var det dags för Peter att åka hem. Gick ut i stallet när jag blev själv och sen tog det inte länge förens min familj kom hem igen.

Så en sammanfattning av helgen var det.
Ha det gött
//Marie

RSS 2.0